Zo werd Lowie een fietskonijn: kamishibai!

  • L
04 september 2014

Al ooit gehoord van de kamishibai? 
Dit is een japanse vertelvorm waarbij de prenten in een klein theatertje geplaatst worden. Het voorleesverhaal 'Zo werd Lowie een fietskonijn' kun je vanaf nu downloaden als kamishibai. In het MOS-theatertje passen tekeningen op A3-formaat. De tekst van de eerste tekening staat op de laatste tekening. Als je die tekst verteld hebt, verplaats je de eerste tekening naar achter. Op de achterkant van deze eerste tekening zie je dan de tekst van de tweede, enzovoort. De bedoeling van dit leuke voorleesverhaal is om kleuters nieuwsgierig te maken naar de fiets, zonder het aspect veiligheid uit het oog te verliezen. Heb je geen MOS-theatertje op school? Neem dan zeker eens contact op met je provinciale MOS-begeleider. Info op www.mosvlaanderen.be.

Lowies avonturen maken trouwens deel uit van het boek '20 fietsspelletjes. Leuke fietsoefeningen voor iedereen'. Dit boekje toont aan dat leren fietsen vooral plezierig moet zijn. Kinderen beleven al van in de peutertijd plezier aan hun (loop)fiets. Fietsspelletjes voor kleuters zijn een heel goede start van de fietstraining op school. Naast fietsspelletjes vind je in het boek ook informatie over de keuze van een kinderfiets en tips over veiligheid op de fiets. 

Je kunt het boek 20 fietsspelletjes + voorleesboekje Lowie gratis aanvragen via www.vlaamsbrabant.be/publicaties of hieronder downloaden. Onderstaande PDF-bestanden vormen samen het voorleesboek. De vertelplaten zijn enkel in pdf-versie beschikbaar. Er zit een kleine versie van het voorleesboekje in elk spelletjesboek. Met dank aan de provincie Vlaams-Brabant!

Auteur:
Els Hendrickx