Verkeersslachtoffers getuigen op school

16 september 2013

Getuigen onderweg

Getuigenis op school

Wil je leerlingen van de derde graad secundair onderwijs bewust maken van het belang van veilig gedrag in het verkeer? Met Getuigen onderweg vertellen verkeersslachtoffers en familieleden van overleden en gewonde slachtoffers over de impact van een verkeersongeval op hun leven en dat van hun naasten.

Op initiatief van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits kunnen alle scholen in Vlaanderen sinds 2012 een getuigenis aanvragen bij vzw Rondpunt. Een getuigenis is een goede aanvulling op lessen en projecten rond verkeersveiligheid. De educatieve handleiding op de website van Rondpunt, de lesfiche van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en het lespakket …en plots is alles anders - dat elke school ontving van de Vlaamse overheid - geven heel wat lessuggesties om zowel op voorhand als achteraf aan de slag te gaan met het verhaal van de getuige.

In het schooljaar 2012-2013 bereikte Getuigen onderweg 14.500 leerlingen.

Praktisch:

• voor leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs;
  • maximum 35 leerlingen per groep;
  • drie maanden op voorhand aanvragen bij vzw Rondpunt of via de SMS-webshop;
  • 50 euro per getuigenis.
Ellen Loos