Verkeersbordenkwartet

16 september 2013

Bokabox-Verkeersbordenkwartet

Verkeersborden leren is één, de borden na een half jaar nog kennen twee. Met het Bokabox Bordenkwartet lukt dat. “Door een extra spelregel daagt het Bokabox-Bordenkwartet kinderen uit de betekenis van de verkeersborden echt te kennen”, zegt woordvoerder Frank Rietveld. “Hoe beter hun kennis, hoe groter de kans om te winnen. Ze controleren en corrigeren elkaar uit eigen (spel)belang. Door de opzet van het kwartet oefenen kinderen bovendien de verschillende bordcategorieën. Nadat ze het kwartet één maal hebben gespeeld, blijken de meeste kinderen de verkeersborden al veel beter te kennen. Ze hebben de bordcategorieën dan al geautomatiseerd.”

Het kwartet kan als spel worden aangeboden, maar het is wel degelijk een leermiddel en een leuke afwisseling op de dagelijkse leeractiviteiten. Het levert ook een sociale activiteit op naast werken achter de computer of zelfstandig leren van papier. De kaarten van het kwartetspel zijn van hoogwaardig kunststof, zodat ze ook na veelvuldig gebruik mooi blijven. De doos is van flexibel materiaal dat tegen een stootje kan. De extra spelregel wordt niet alleen in tekst, maar ook als strip uitgelegd. Tot slot is het spel door toevoeging van extra kaarten geschikt voor zowel Nederlandse als Belgische kinderen.

Het Bokabox Bordenkwartet (€22,5) en de Bokabox Verkeer (€198,25) kunnen besteld worden via www.bokabox.nl of via www.sms-webshop.be