Twee keer fluo!

  • S
29 januari 2018

Fluo in Kontich en in Bree

Een gele Napoleonbol voor de fluodragers in Kontich!

Het Sint-Jozefinstituut te Kontich blijft het hele jaar door aandacht hebben voor zichtbaarheid in het verkeer en het dragen van fluo. Het jaarlijkse hoogtepunt  is daar de actie "Wij zien je graag! Ook in het verkeer". 

In oktober (tijdens de week van het verkeer) houdt de school i.s.m. de plaatselijke politie een uitgebreide fietscontrole.  2x per jaar in november en in januari werken ze een week lang intensief op het dragen van fluo. Wie fluo draagt wordt beloond met een fluogele Napoleonbol. Het aantal bollen die op het einde van zo’n week wordt uitgedeeld ligt beduidend hoger dan in het begin van de week!

Let’s go Fluo in Bree

De Middenschool Heilig Hart in Bree is vorig schooljaar al gestart met de leerlingen te motiveren tot het dragen van fluo en reflecterende kledij. Ze maakten zich lid van Xiu (de organisatie die zichtbaarheid bij jongeren promoot) en konden zo aan een pak informatie geraken rond zichtbaarheid in het verkeer. Opmerkelijk is dat ze dit jaar al een spontane stijging zien van het aantal fluo-dragers. De week van 29 januari wordt daar dit schooljaar hun fluoweek: Let’s go fluo. Een uitgebreide presentatie voor elke klas, affiches in de school, … maken het belang van zichtbaarheid duidelijk.

Daarnaast is er de fluotombola: iedere fluofietser krijgt tijdens die week een lotje. Op het einde wordt er een winnaar geloot. Een ruim prijzenpakket (van fluokledij via fietslichten tot fluo-oortjes) zorgt voor extra motivatie. Daarnaast is er ook nog een klascompetitie: op willekeurige momenten wordt er een klasfoto genomen. De klas met het meeste fluo wint!

Auteur:
Daan Degroote