Twee dagen Verkeer op School!

  • K
  • L
  • S
  • B
29 mei 2017

Opleidingsdagen over verkeerseducatie

Dit schooljaar organiseert de VSV liefst twéé dagen Verkeer op School: op donderdag 9 november 2017 zijn geïnteresseerden welkom in de Sportoase in Leuven voor een dag vol workshops en infosessies over verkeerseducatie in het BASISONDERWIJS. Dinsdag 14 november 2017 is het de beurt aan leerkrachten uit het SECUNDAIR ONDERWIJS. 

De Dagen Verkeer op School zijn hoofdzakelijk bedoeld voor leerkrachten, maar ook politiemensen, verkeersouders of verkeerseducatieve medewerkers zijn meer dan welkom. Je kunt er terecht voor meer informatie over VSV-projecten. Daarnaast zijn er ook interessante workshops over uiteenlopende thema's: op weg met een groep, dode hoek, EHBO, fietsonderhoud, ouderparticipatie, ...

Je kunt drie workshops kiezen, aangepast aan jouw doelgroep of interesse. We gaan van start om 9 uur en eindigen om 15 uur, 's middags is een broodjeslunch voorzien. De dag is volledig gratis, en telt voor basisscholen meteen ook mee voor een punt om een medaille Verkeer op School te behalen. Secundaire scholen die ingeschreven zijn voor Slimme Mobiele Scholen kunnen dan weer rekenen op een extra subsidie van 100 euro. 

Inschrijven kan vanaf nu via www.dagverkeeropschool.be. Hier vind je ook het volledige programma en alle praktische informatie. 

Ook interessant: in maart 2018 vindt het Vlaams Congres Verkeersveiligheid plaats, met als hoofdthema 'Kinderen en jongeren in het verkeer'. Als leerkracht of directie kun je hier gratis naartoe - meer info volgt. 

Auteur:
Els Hendrickx