Top 3 wedstrijd Creatieve projecten

20 januari 2014

242 geïnteresseerden
Niet minder dan 242 mensen volgden op de SMS-dag de workshop Vindingrijke voorbeelden (SO) waarin de top drie van de wedstrijd Creatieve projecten haar inzendingen voorstelde.

Later die dag kwamen de laureaten te weten welke prijs ze in de wacht gesleept hadden: 500, 750 of 1000 euro budget voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Na afloop van alle workshops was het zover en werden de prijzen verdeeld.

Brons
De derde plaats ging naar het Montfortcollege uit Rotselaar met Czaar kan de pot op. Met Czaar kan de pot op zette de school een uitdagend spel op poten dat helemaal aansloot bij de leefwereld van de leerlingen. De essentie van het spel was de zoektocht naar het potje van Czaar. Daarvoor moesten de leerlingen, via allerlei opdrachten, de juiste coördinaten ontdekken.

Telkens een groep leerlingen een opdracht goed afrondde, kregen ze een code die hen naar een volgend deel in de website bracht. Daar werd de volgende opdracht meegedeeld. Naast die website werd ook met Facebook gewerkt, onder andere voor het meegeven van extra tips en aankondigingen.

Zilver
KTA Drie Hofsteden uit Kortrijk eindigde met hun Projectweek: Laat je vervoeren op de tweede plaats. In oktober 2012 organiseerden zij een lesvrije week die zij opvulden met allerlei projecten en acties rond verkeers- en mobiliteitseducatie. Deze week was de aanzet voor een heel schooljaar VME. Er stonden heel wat workshops en acties rond verkeer en duurzaamheid gepland en de week werd afgesloten met een geslaagde Fata Morgana-uitdaging.

Goud
School op de fiets van Instituut Anneessens-Funck uit Brussel ging aan de haal met de hoofdprijs. Een dikke week lang organiseerde de school het project School op de fiets. Het project begon met een fietsopleiding die bestond uit drie niveaus, te beginnen met het aanleren van de belangrijkste fietsvaardigheden.

Uiteindelijk werden een reeks fietsuitstappen gemaakt waar steeds een uitdaging of een spel aan verbonden was. Zo was er het stripparcours dat langs alle stripmuren van Brussel leidde en een fietszoektocht door het park om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Vierde en vijfde plaats
De vierde en de vijfde plaats werden na afloop van de wedstrijd eind november al bekend gemaakt.
KTA Lokeren eindigde op de vijfde plaats met Bij ons op school loopt het op wieltjes. Je leest er hier alles over. De Bee-fixed van het College Paters Jozefieten van Melle eindigde als vierde. Klik hier voor een uitgebreid verslag over dit project.

Binnenkort vind je op SMS-nieuws een uitgebreid verslag van de projecten uit de top 3.

Nogmaals proficiat aan alle winnaars!