Rijbewijs Op School gaat digitaal (maar met opties voor bepaalde doelgroepen)

17 november 2017

Het digitaal platform gaat uiteraard over de wegcode maar ook het verkeersveiligheidsaspect met thema’s als attitude, risicoperceptie, afleiding en rijden onder invloed komt uitgebreid aan bod.

Voor bepaalde doelgroepen of jongeren die meer ondersteuning nodig hebben wordt er ook nog een lessenpakket van 10 uur aangeboden dat op de school gegeven wordt.  Een examen kan niet meer op school. Maar met het digitaal platform kan je dus zelf je tempo bepalen en beslissen wanneer je klaar bent voor het theoretisch examen.

Omdat VME nog steeds belangrijk is in het secundair onderwijs is de VSV nu al volop bezig het aanbod van de Verkeersweken te versterken want we blijven uiteraard jongeren nog altijd slimmer maken in het verkeer en de mobiliteit.