Rijbewijs op School

16 september 2013

Het project

Dankzij Rijbewijs op School kunnen leerlingen uit het laatste jaar secundair onderwijs* op school lessen theorie volgen en vanaf de leeftijd van 17 jaar het theorie-examen rijbewijs B afleggen. Dat betekent dat elk schooljaar meer dan 40.000 Vlaamse leerlingen de kans krijgen om hun voorlopig rijbewijs te halen op de schoolbanken en tegelijk professionele vorming krijgen, met aandacht voor milieu en duurzame mobiliteit. Via Rijbewijs op School wil de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) jongeren een betere basis meegeven voor ze hun rijbewijs halen.

Digitaal leerplatform

Rijbewijs op School beschikt over een digitaal leerplatform. Leerlingen kunnen op dit online platform via een persoonlijk account oefenen voor hun theorie-examen. Ze volgen hun resultaten nauwgezet op en downloaden de presentaties van de lesgever en de leidraad theorie voor de leerlingen. Lesgevers kunnen hun leerlingen goed opvolgen: ze geven online taken, zetten hun lesmateriaal online of gebruiken kant-en-klare presentaties.

Geïnteresseerd? Schrijf je school in voor 19 oktober 2013 en volg gewoon het stappenplan.

*Dit schooljaar kunnen leerlingen geboren in 1996 of vroeger deelnemen.

Ellen Loos