Reserveer nu: Fractie van een seconde

  • S
30 mei 2016

Première
Op 24 mei 2016 vond de première van Fractie van een seconde plaats. Rudy Claeys, verkeersslachtoffer en sinds zijn verkeersongeval met tetraplegie in een rolstoel, en Stef Vanlee, verpleegkundige op de spoeddienst, gaven het beste van zichzelf om leerlingen te overtuigen om de juiste keuzes te maken in het verkeer.

Sterke combinatie
Fractie van een seconde is het resultaat van intensieve samenwerking tussen heel veel mensen. De combinatie van professionele omkadering en vrijwillige inzet maken dit theaterstuk sterk.

Rondpunt
“Vanuit Rondpunt stonden we aan de wieg ervan en waren we betrokken als procesbegeleider bij de totstandkoming van dit stuk,” vertelt Kaat De Gendt, projectcoördinator bij Rondpunt. “We hebben dat met veel plezier gedaan. De authentieke ervaringen van Stef en Rudy maken dat de oproep om in het verkeer zorg te dragen voor elkaar overkomt.”

Grappig en serieus
Het theaterstuk is grappig én serieus en maakt jongeren bewust dat ze ervoor kunnen kiezen zich veilig te gedragen in het verkeer. Tegelijk krijg je als toeschouwer soms kippenvel, als je geconfronteerd wordt met de ervaringen van verkeersslachtoffer Rudy, en groeit je bewondering voor zoveel doorzettingsvermogen om zijn talenten te blijven ontplooien. Fractie van een seconde is een echte aanrader! Voor iedereen.

Lesfiches
Eind juni lanceert Rondpunt twee lesfiches rond Fractie van een seconde. Eén ter voorbereiding van het stuk en één ter nabespreking. De lesfiches zullen het effect van het theaterstuk nog versterken.

Geïnteresseerd?
Scholen die geïnteresseerd zijn in de voorstelling, kunnen een aanvraag doen via www.fractievaneenseconde.be. Een voorstelling kost 850 euro, exclusief kostprijs van de zaal. Rudy en Stef spelen de voorstelling in cultuurcentra, door de school of koepel vast te leggen.
Scholen die deelnemen aan Slimme Mobiele Scholen kunnen een deel van de kostprijs terugkrijgen via de subsidies. Zij moeten wel reserveren via hun schooldossier.

Promotievideo

Auteur:
Ellen Loos