Nieuw actiepakket Zone 30

  • K
  • L
15 april 2018

Actiepakket Zone 30

Na de actiepakketten Fietscontrole en Parkeerdruk verschijnt in april een gloednieuw actiepakket voor verkeersouders. Met het Actiepakket Zone 30 kan je ouders aan de schoolpoort sensibiliseren om niet te snel te rijden. 

In het pakket vind je: 

  • een infofiche met uitleg over de actie en een stappenplan
  • drie Beloofd!-affiches
  • een grote stickerposter waarop ouders hun beloftes kunnen kleven
  • 300 flyers met twee Beloofd!-stickers voor de ouders
  • 300 Beloofd!-flyers zonder sticker
  • 20 kleurplaten
  • een Beloofd!-krijtsjabloon

Actie voeren is simpel: hang de grote stickerposter op in de buurt van de schoolpoort en overtuig zoveel mogelijk ouders om hier hun beloftestickertje op te kleven. Door dat te doen, beloven ze hun kinderen of kleinkinderen dat ze de snelheidslimiet in de schoolomgeving zullen respecteren. Voor de kinderen zijn er leuke kleurplaten voorzien en je kan de straat van de school met een krijtsjabloon ook omtoveren tot een Beloofd!-straat. Alle informatie vind je terug in het pakket. 

Het actiepakket kadert in de ruimere Beloofd!-campagne. Op www.beloofd.be kan je dan je belofte om niet te snel te rijden kenbaar maken aan heel Vlaanderen en ook gepersonaliseerde affiches maken met een foto van je kinderen, petekindjes, pluskinderen of kleinkinderen om aan je raam te hangen. Heel tof. Doen!

 

Hoe een pakket aanvragen?

Er is 1 actiepakket per school voorzien. Verkeersouders kunnen het pakket GRATIS aanvragen. Heeft je school nog geen verkeersouders? Maak hier dan snel werk van: duid een contactpersoon verkeer aan (best iemand van de ouderraad, het oudercomité of de werkgroep verkeer) en laat hem zich gratis registreren als verkeersouder op www.verkeersouders.be. Op diezelfde website kan hij dan met zijn toegewezen lidnummer het actiepakket aanvragen voor de school, dit vanaf 15 april.
De eerste actiepakketten worden verdeeld tijdens de Dag van de Verkeersouder tijdens de paasvakantie. Verkeersouders die daar aanwezig zijn, kunnen het pakket voor hun school meteen al meenemen. 

Niet-verkeersouders kunnen het pakket ook aanvragen via http://webshop.verkeeropschool.be maar betalen er dan 10 euro voor. 

Auteur:
Els Hendrickx