Lancering High Five for a Safe Drive

07 juni 2018

Campagnedag
Op 25 mei organiseerde OLV Ter Duinen in Zeebrugge een heuse verkeersdag. De leerlingen lanceerden er hun game High Five for a Safe Drive, maar voorzagen ook een tiental workshops rond verkeer. De organisatie lag in handen van de leerlingen van het 5de en 6de jaar BSO, samen met leerkracht Lies Van Hulle, die het project al 2 jaar trekt. Zij wonnen vorig jaar het Europese project Safety Tunes met hun High Five for a Safe Drive. Zowel de leerlingen van de eerste graad als de leerlingen van het zesde leerjaar van de lagere scholen uit de omgeving waren uitgenodigd. Zo deden er 200 lagereschoolkinderen mee.

Programma
De workshops waren zeer uiteenlopend met onder andere de tuimelwagen van de VSV, VR-brillen, promillebrillen en The Floor van Infrabel. De workshops gingen onder andere over gordeldracht, dode hoek, busevacuatie en EHBO.

Op deze Facebookpagina vind je leuk beeldmateriaal van de campagnedag en van High Five for a Safe Drive.