Jongeren maken kaartspel over verkeer

13 mei 2019

CARdS lanceert leuk kaartspel over verkeer

© CARdS

Robbe, Wout, Laura, Florent en Luca zijn vijf jongeren van het Don Bosco-Instituut Groot-Bijgaarden-Dilbeek. Voor hun mini-ondermening 'CARdS' hebben ze een educatief kaartspel ontwikkeld over verkeer.

"We wilden iets maken voor kinderen over verkeersveiligheid", vertelt commercieel directeur Robbe. "Het is een educatief kaartspel geworden, onder het motto 'Make Traffic Great Again!'. Het spel bevat quizvragen over verkeer in verschillende moeilijkheidsniveaus. Zo kan het gespeeld worden door kinderen van verschillende leeftijden. Hoofddoel is bijleren over de wegcode. Het kaartspel is ook beschikbaar in het Frans, en je kan het ook alleen spelen!"

Op aanraden van de schepen van Mobiliteit in Dilbeek, stelde CARdS het kaartspel voor aan de VSV.
Ons verdict: chapeau! dit kaartspel is een leuk spel, volledig correct en ideaal voor lagere scholen om eens te spelen in groep.
Leerkrachten die interesse hebben kunnen het kaartspel voor €12 bestellen bij de mini-onderneming via infocardsbe@gmail.com. Gewoon een mailtje sturen met het aantal, je naam en adresgegevens.
Je kan de mini-onderneming ook liken op facebook of Instagram