High Five for a safe drive! wint Europees verkeersproject!

29 mei 2017

5BSO van Onze Lieve Vrouw Ter Duinen werkte een multimediale verkeerscampagne uit. Het resultaat: een uitgebreid pakket van gadgets, een stripverhaal en een heel succesvol filmpje op facebook. De jury was heel lovend over het project, omdat de leerlingen op korte tijd een zeer brede campagne uitwerkten die verspreid werd tot ver buiten de schoolmuren en jongeren doet nadenken over hun attitude in het verkeer.

De campagne kreeg ook veel media aandacht en niet alleen in de regionale kranten. High Five for a Save Drive won ook de Plezante Premie van Qmusic ter waarde van 3000€.

Leerkracht Lies Van Hulle is apetrots op haar leerlingen: ‘Voor mij is het een ongelofelijke rollercoaster geweest. In ben ontzettend fier op mijn leerlingen en op het resultaat. Volgend schooljaar gaan we gewoon verder met de campagne. Met die 3000€ van QMusic gaan we de strip finetunen en professioneel laten drukken. Verschillende politiezones gebruiken nu trouwens ons materiaal.’

Daan Degroote