Helm Op Fluo Top: nu met videoclip, lesfiches én nieuwe klasbeloningen!

• K
14 september 2017

Kant-en-klare verkeerspret

Ben je op zoek naar een leuke manier om te werken rond veiligheid en zichtbaarheid in het verkeer? Schrijf je school dan zeker in voor Helm Op Fluo Top. Met dit gratis verkeersproject kunnen basisscholen kinderen aanmoedigen een fietshelm of fluokledij te dragen tijdens de donkerste maanden. Door stickers te verzamelen, sparen de leerlingen voor toffe beloningen en prijzen.

Hoe werkt het?

Super simpel! Helm Op Fluo Top loopt tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie. Wie met fluohesje naar school komt, krijgt een sticker. Ook het dragen van een fietshelm levert een sticker op. Door flink te sparen, kunnen de leerlingen beloningen verdienen. Al bijna 900 scholen schreven zich in voor editie 2017-2018. Spring mee op de fluoboot en schrijf je nu inTwee weken voor de herfstvakantie ontvang je een pakket met daarin alles wat je nodig hebt: stickerkaarten, stickers, infoflyers voor de ouders, affiches en klasposters. Inschrijven kan nog tot 22 september.

Iedereen fan!
Vorig schooljaar namen zowat 1.200 scholen deel, goed voor meer dan 310.000 leerlingen! Uit de evaluatie nadien bleek dat de scholen opnieuw héél enthousiast waren:

• 98,6% van de scholen ervaarde Helm Op Fluo Top als positief.
  • ​90,9% vond het project duidelijk en gemakkelijk te integreren in de werking van de school.
  • En in 99% van de scholen zorgde het project ervoor dat meer leerlingen een hesje en/of een helm droegen.

​Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Alle info op www.helmopfluotop.be

Nieuw: campagnelied en lesfiches

Campagnelied en videoclip
Dit schooljaar hoort er bij Helm Op Fluo Top een supertof campagnelied mét bijhorend dansje. We dagen alle scholen uit om zelf ook een dansje te ontwikkelen en daarvan een filmpje door te sturen naar ons. De scholen met het leukste dansje winnen een leuke prijs!

Lesfiches
Naast een lied en videoclip, vind je dit jaar in elk pakket ook lesfiches met opdrachten en spelletjes om het nut en het belang van een hesje en een helm duidelijk te maken aan de leerlingen.

Beloningen en prijzen

Stickerkaart
Kinderen hebben meer dan genoeg redenen om er helemaal voor te gaan en stickers te sparen. Hieronder een overzicht van wat ze kunnen verdienen en winnen.

• 15 vakjes: kans op een fietshelm van Nutcase die ze samen met een professionele tekenaar mogen ontwerpen.
  • 29 vakjes: gratis naar het Serpentarium.
  • 50 vakjes: gratis naar ZOO Antwerpen of Planckendael.

Klasposter
Leerlingen die hun kaart snel vol hebben, kunnen verder sparen voor hun klas. Zo blijven ze gemotiveerd. Klassen die een leuke foto van hun volle klasposter doorsturen, maken kans op een aantal geweldige prijzen:

• een uitstap per provincie naar ZOO Antwerpen of Planckendael, mét super coole rondleiding;
  • fietshelmen van Nutcase voor vijf klassen;
  • een van de drie gepersonaliseerde muurtekening rond verkeersveiligheid van ongeveer vijf op vijf meter met figuurtjes van Warner Brothers, met dank aan Boomerang.