Helm Op Fluo Top: gratis naar de zoo of ijsjes voor de hele school

• K
15 september 2016 tot 24 september 2016

Gemakkelijk, gratis én leuk

Te mooi om waar te zijn? Nee hoor!

Ben je op zoek naar een leuke manier om te werken rond veiligheid en zichtbaarheid in het verkeer? Schrijf je school dan zeker in voor Helm Op Fluo Top. Met dit gratis verkeersproject helpt de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) basisscholen om kinderen aan te moedigen een fietshelm en fluokledij te dragen tijdens de donkerste maanden van het jaar. Door stickers te verzamelen, sparen de leerlingen voor toffe beloningen. Schrijf je nu in!

Hoe werkt het?

Super simpel!

Helm Op Fluo Top loopt tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie. Wie met fluokledij naar school komt, krijgt een sticker. Ook het dragen van een fietshelm levert een sticker op. Door flink te sparen, kunnen de leerlingen beloningen verdienen. Twee weken voor de herfstvakantie ontvang je van ons een pakket met daarin alles dat je nodig hebt: stickerkaarten, stickers, infoflyers voor de ouders, affiches en klasposters.

Bekijk hier de aflevering van Kijk Uit! over Helm Op Fluo Top en kijk hier hoe 't Groen Schooltje uit Hove het project aanpakte.

Beloningen en prijzen

Ook dit schooljaar kunnen de leerlingen weer beestige beloningen verdienen en heerlijke prijzen winnen. Vergeet die Pokémons, ze zullen alleen nog stickers van Helm Op Fluo Top willen verzamelen!

Dit schooljaar kunnen de leerlingen opnieuw gratis naar het Serpentarium in Blankenberge en naar ZOO Antwerpen of Planckendael.

Bovendien mag per provincie één school gratis op klasuitstap naar ZOO Antwerpen of Planckendael, mét coole rondleiding! Daarnaast maken ze met de hele school kans op een lading van de bekende voetballen van IJsboerke én op een bezoekje van de ijskar van IJsboerke!

Kijk op www.helmopfluotop.be voor meer info.

Je collega's zijn al fan

Vorig schooljaar namen meer dan 1200 scholen deel, goed voor zo'n 314.000 leerlingen! Uit de evaluatie nadien bleek dat de scholen héél enthousiast zijn over Helm op Fluo Top.

• 99,4% van de scholen ervaarde Helm Op Fluo Top als positief.
  • ​99% vond het project duidelijk en gemakkelijk te integreren in de werking van de school.
  • En in 98,1% van de scholen zorgde het project ervoor dat meer leerlingen een hesje en/of een helm droegen.

​Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht en kan tot en met 23 september.
Wees er op tijd bij en schrijf je nu in!

Ellen Loos