Fractie van een seconde wint Verkeersveiligheidsprijs

  • S
24 maart 2017
© David Legreve

Fractie van een seconde wint de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2017!

Elk jaar zetten de VSV en de Vlaamse overheid inspirerende en wervende projecten voor veilig verkeer in de kijker op het Vlaams Congres Verkeersveiligheid met de Vlaamse verkeersveiligheidsprijs. Dit jaar ging de prijs naar de theaterproductie  Fractie van een seconde (bekijk de video)

Fractie van een seconde is een theaterstuk op touw gezet door twee ervaringsdeskundigen: de ene verkeersslachtoffer en zo goed als volledig verlamd, de andere verpleegkundige op de spoeddienst. Samen brengen ze een ervaringsvoorstelling waarbij ze er in slagen, zonder belerend te zijn, jongeren te laten nadenken over hun gedrag in het verkeer.

Niet alleen met het theaterstuk, maar ook via sociale media proberen Rudy Claeys en Stef Vanlee het thema onder de aandacht te brengen bij jongeren. Vanuit hun ervaringen gaan ze, creatief en met veel humor, de argeloosheid van jongeren in het vaak waanzinnige verkeer te lijf. Na elke voorstelling gaan de acteurs in interactie met de jongeren. Scholen kunnen bovendien een educatief pakket downloaden, waarmee ze zowel voor het stuk als erna aan de slag kunnen.

Auteur:
Daan Degroote