Fietsbordje vraagt aandacht voor slechthorenden in het verkeer

08 oktober 2014

Limited Hearing fietsbordje

© 100% Slechthorend

Limited Hearing staat voor Beperkt Horen. Met het gele Limited Hearing-fietsbordje willen dove of slechthorende fietsers hun medeweggebruikers informeren over hun slechthorendheid. Zie je dit bordje, wordt je gevraagd extra op te letten. 

"Het is zeker niet vanzelfsprekend om als slechthorende te fietsen" vertelt Bianca van der Horst van 100%Slechthorend. "Zelf schrik ik me namelijk regelmatig de blubber van geirriteerde fietsers die blijkbaar al een poosje achter mij hebben zitten ringelingen dat ze erlangs willen. En ik draai mijn hoofd zo'n beetje 360 graden om het verkeer om mij heen zo goed mogelijk in de gaten te houden omdat ik bang ben dat er achter mij misschien iets gebeurt wat ik niet hoor! Het bordje maakt dat auto’s of fietsers met een boogje om je heen gaan zodat je minder snel schrikt. Bovendien ben je meer ontspannen op de fiets, doordat je meer ruimte krijgt. Dit heeft dan weer een gunstig effect op je mogelijke evenwichtsproblemen, een bekend knelpunt dat vaak voorkomt bij doven en slechthorenden."

Hoe meer mensen het fietsbordje kennen, hoe veiliger het wordt voor slechthorende fietsers. Delen is dus de boodschap. Het initiatief is een groot succes. De foto bij dit artikel van slechthorende Floor Kruiderink (11) met het bordje op haar fiets is al meer dan 75.000 keer gedeeld op Facebook! Tel daar de duizenden retweets op Twitter bij op en er ontstaat een indrukwekkend aantal mensen die dit bordje inmiddels kennen! 

Andere leuke foto's vind je op de facebookpagina https://www.facebook.com/worldwidevisible
Wie zelf zijn eigen auditieve beperking zichtbaarder wil maken op de weg, fietspad of skipiste, kan een Limited Hearing-bordje bestellen via www.worldwidevisible.com. Een bordje, inclusief bevestigingsmateriaal, kost 14,95 euro. 

Auteur:
Els Hendrickx