Fiets- en verkeersvaardigheid oefenen loont

20 september 2017

De FietSOmeter test de fietsvaardigheid in groep van leerlingen van de eerste graad in het echte verkeer. Het Don Bosco Technisch instituut in Woluwe, het VTI in Ieper, het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos, Het Stedelijk Lyceum Meir in Antwerpen en WICO Campus Sint-Jozef in Lommel kregen een waardebon van 200€ en kunnen dus dankzij de FietSOmeter gaan shoppen in één van de winkels van Fiets!.

Daarnaast werden de scholen ook bevraagd rond het effect van de FietSOmeter op hun leerlingen. Vooral in drukke en stedelijke omgevingen bleek dat jongeren echt wel gebaad zijn met praktijkoefeningen in het echte verkeer. Ook de drempel om de fiets te gebruiken verlaagt waardoor schooluitstappen in groep en per fiets op minder weerstand botsen. Alles over de FietSOmeter vind je hier of je kan ook het Kijk Uit-filmpje bekijken.