Farce Cancan brengt theater over verkeersveiligheid

  • L
16 september 2013

Toneel voor kinderen

Van jongs af worden kinderen geconfronteerd met ons ingewikkeld verkeer. Talloze verkeersregels moeten ervoor zorgen dat er op de weg zo weinig mogelijk slachtoffers vallen. Het is dus van levensbelang dat kinderen een goed inzicht krijgen in de wegcode. Farce Cancan probeert hen dit bij te brengen via plezierige, educatieve theatervoorstellingen.

In Poeti ontdekt de straat! (kleutertoneel) wordt samen met de kleuters een straat (trottoir, zebrapad, rijweg, verkeersborden) aangelegd. Dit gebeurt op een heel visuele manier zodat ze de basiselementen van een straat kennen en weten hoe ermee om te gaan: hoe stappen op het trottoir, hoe werkt het rode en groene licht, enzovoort. Poeti is een levenslustige, maar wat eigenzinnige jongen. Hij heeft vele vrienden, namelijk haar pluchen diertjes Trippeltrijn Muizevenijn, Bietekwiet Brombeer, enzovoort. Poeti wil met zijn vriendjes gaan spelen. Hij ontdekt een mooie plaats, die heet straat. Mag hij daar wel spelen? Bovendien, de straat is niet af. Gelukkig mag Poeti de straat, samen met de kleuters, helemaal opbouwen!

In Billie wordt een flik! (voor 6-8-jarigen) wordt een stap verder gegaan en wordt het nut van verkeersregels uitgelegd. Ook wordt extra aandacht besteed aan de verschillende verkeersborden: hun vorm, hun kleur, hun inhoud, gebod, verbod, gevaar. Bovendien wordt gefocust op bijzondere gevaren zoals de dodehoek. Billie is een toffe jongen. Omdat hij verliefd is op een meisje en dat later politieagent wil worden, wil hij ook politieagent worden. Hij neemt contact op met de politiecommissaris en vraagt wat hij moet doen om politieagent te worden. Hij mag van de commissaris les geven over verkeersregels om te tonen dat hij die onder knie heeft. Maar kent hij die wel zo goed?

Beide theatervoorstellingen zijn levendig en speels. Alle informatie zit verwerkt in boeiende verhaaltjes. Voor de kinderen is het een aangename en tegelijkertijd leerrijke toneelervaring. Elk theaterstuk duurt 45 minuten, per voorstelling zijn maximum 100 kinderen toegelaten. De voorstellingen kunnen in een grote ruimte op school (refter, grote zithoek, turnzaal,…) gespeeld worden, maar ook in een Cultureel Centrum.

Meer informatie: Farce Cancan, Petrusberg 35, 3001 Heverlee, www.farcecancan.be, tel: 016/40 80 90. Boeken kan ook via onze webshop: www.sms-webshop.be.