De Grote Verkeerstest op Nickelodeon

28 november 2018

Nickelodeon presenteert: De Grote Verkeerstest

De Grote Verkeerstest is het nieuwe spelprogramma dat vanaf 3 maart 2019 op Nickelodeon wordt uitgezonden, in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en VVN (Veilig Verkeer Nederland). In deze show waarin spel en plezier voorop staan en tegelijkertijd verkeerskennis wordt getest, strijden klassen om wie het meeste weet en zich onderweg het veiligst kan gedragen. Nickelodeon-gezichten Wout Verstappen en Nienke van Dijk presenteren. De Grote Verkeerstest wordt uitgezonden in aanloop naar De Grote Verkeerstoets die eind april georganiseerd wordt voor kinderen van het vijfde leerjaar.

Challenges
De Grote Verkeerstest is een spelprogramma met challenges. Wie het verkeerde antwoord geeft op verkeersvragen, stapt uit het spel. Na elke spelronde kunnen de afvallers hun plek in het spel opnieuw veroveren door het uitvoeren van een ludieke challenge. De show bestaat uit 5 afleveringen waarin 10 basisschoolklassen uit Vlaanderen en Nederland het tegen elkaar opnemen.

Verkeersveiligheid
Nickelodeon en de VSV bundelen hun krachten om op een competitieve en grappige manier veelvoorkomende verkeerssituaties aan de deelnemende schoolklassen voor te leggen en daarmee de verkeersveiligheid te vergroten bij basisschoolgroepen.

Jouw klas op TV?

Juffen en meesters van het vijfde en zesde leerjaar, opgelet!
Heb je zin om jouw klas op TV te laten deelnemen aan De Grote Verkeerstest? Om geselecteerd te kunnen worden, moet het vijfde leerjaar van je school ingeschreven zijn voor De Grote Verkeerstoets (www.verkeerstoets.be). Deze online toets wordt eind april georganiseerd voor alle vijfde leerjaren van Vlaanderen. De Grote Verkeerstest op Nickelodeon vormt de ideale voorbereiding! Stuur vervolgens VOOR DE KERSTVAKANTIE een mailtje naar verkeer@masmedia.tv. We nemen 5 afleveringen op, allemaal op 1 dag: zaterdag 16 februari 2019. Er kunnen maximaal 22 deelnemers per klas deelnemen. Is je klas groter, geen probleem, dan mag de rest uiteraard mee om te supporteren. De opnames vinden plaats in Amsterdam, in het gebouw waar Nickelodeon zit.

Nog even op een rijtje:

• Is het vijfde leerjaar van je school ingeschreven voor De Grote Verkeerstoets?
  • Is je vijfde of zesde leerjaar vrij op zaterdag 16 februari 2019?
  • Zijn jullie met minstens 22 leerlingen?
  • Ben je klaar om de Nederlanders te verslaan in deze Grote Verkeerstest?

Stuur dan snel een mailtje naar verkeer@masmedia.tv! Wie weet worden jullie geselecteerd en gaan jullie met de hoofdprijs aan de haal!! (of minstens toch wel eeuwige roem en een unieke ervaring rijker ;-))