De Grote Verkeerstest op Nickelodeon

  • L
21 januari 2019

Vijf klassen verdedigen Vlaamse eer op Nickelodeon

De Grote Verkeerstest is het nieuwe spelprogramma dat vanaf 3 maart 2019 op Nickelodeon wordt uitgezonden, in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en VVN (Veilig Verkeer Nederland), elke zondagavond om 18 uur. In deze show waarin spel en plezier voorop staan en tegelijkertijd verkeerskennis wordt getest, strijden klassen om wie het meeste weet en zich onderweg het veiligst kan gedragen. Nickelodeon-gezichten Wout Verstappen en Nienke van Dijk presenteren. De Grote Verkeerstest wordt uitgezonden in aanloop naar De Grote Verkeerstoets die eind april georganiseerd wordt voor kinderen van het vijfde leerjaar.

Challenges
De Grote Verkeerstest is een spelprogramma met challenges. Wie het verkeerde antwoord geeft op verkeersvragen, stapt uit het spel. Na elke spelronde kunnen de afvallers hun plek in het spel opnieuw veroveren door het uitvoeren van een ludieke challenge. De show bestaat uit 5 afleveringen waarin 10 basisschoolklassen uit Vlaanderen en Nederland het tegen elkaar opnemen.

Go België goooo!

© 5e leerjaar De Gulleboom

De vijf klassen die Vlaanderen vertegenwordigen tijdens De Grote Verkeerstest zijn intussen gekend: 

1. Boven-Lo - Kessel-Lo (6e leerjaar). 
De kinderen zijn heel enthousiast en kunnen bijna niet wachten! De kinderen uit de klas wilde heel graag meedoen met de opnames en hebben zelfs een speciale foto gemaakt! 

2. Kadee - Deurne (5e leerjaar). 
Deze school is een vrij nieuwe, want ze bestaat pas 5 jaar. De klas is veel bezig met verkeer onder leiding van meester Denniz. De kinderen zijn enthousiast en leergierig! 

3. ZZBK Rivoe - Riemst (5e leerjaar). 
Deze school echt een plattelandsschool. Het is een kleine school, waardoor ze wat meer tijd hebben om veel buiten te zijn. In plaats van alleen in theorie met het verkeer bezig te zijn, gaan de kids ook vaak het dorp in, om naar verkeerssituaties te kijken en zo te leren om veilig te zijn in het verkeer. 

4. Twinkelveld - Puurs (5e leerjaar). 
Deze school is een echte dorpsschool. Iedereen kent elkaar en de klas is ook heel gemengd qua mensen en niveau. Er is veel verscheidenheid in kinderen en ze zijn lekker karaktervol! 

5. Gulleboom - Gullegem (5e leerjaar)
De Gulleboom is de enige school in de gemeente. Het 5e leerjaar is vrij groot, namelijk 63 kinderen, maar in de klas van meester Simon zitten 22 kinderen, die zullen deelnemen. Ze zijn niet alleen in de klas bezig met verkeer, maar ook als ze bijvoorbeeld een uitstapje maken. 

Wij supporteren uiteraard voor Vlaanderen! Net zoals Iljo Keisse, de ambassadeur van De Grote Verkeerstest.
Naast supporteren kunnen de kinderen thuis ook meespelen vanuit de zetel via de Nickelodeon-app! Niet alleen een goede voorbereiding op De Grote Verkeerstoets eind april, en een opfrissing van hun verkeerskennis, elke week kunnen ze er ook een fiets mee winnen! Veel succes! 

Auteur:
Els Hendrickx