De Flucabag: trendy fluo!

  • S
21 januari 2014

De Flucabag
Tieners zijn als zwakke weggebruikers een kwetsbare groep in het verkeer. Fluohesjes die hun zichtbaarheid verhogen, zijn echter niet in trek. Designregio Kortrijk en Stad Kortrijk sloegen daarom de handen in elkaar voor een uniek project: de Flucabag. Dit hippe hesje is speciaal ontworpen door designers en kan zowel als cape, jasje of rugzak worden gebruikt.

Fluo wordt cool
De populariteit en het gebruik van het fluohesje bij jongeren tussen 12 en 18 jaar is laag. Tegelijk behoren ze als wandelaars en fietsers tot de zwakke weggebruikers. Uit workshops met jongeren blijkt dat de stereotiepe hesjes niet aantrekkelijk zijn om te dragen. Designregio Kortrijk en Stad Kortrijk startten daarom een project dat jonge weggebruikers warm maakt zich zichtbaar in het verkeer te begeven.

3 in 1
Aan de jonge ontwerpers Diane Steverlynck en Girls from Omsk werd gevraagd een hesje te ontwerpen dat functioneel is en jongeren aanspreekt. Het resultaat is de Flucabag. De naam – een samentrekking van fluo, cape en bag – geeft al aan dat het om meer dan louter een hesje gaat. De Flucabag kan dienst doen als cape, jasje of rugzak. Met enkele eenvoudige koordbewegingen verandert de Flucabag van het een in het ander.

Coole designercreatie
"Met zijn hippe imago neemt de Flucabag de drempel weg voor jongeren om een fluorescerend kledingstuk te dragen in het verkeer. Als coole creatie van ontwerpers, zonder logovermelding, heeft de Flucabag alles in huis om de harten van de (...) jeugd te veroveren", aldus Marc Dubois, designmeester Stad Kortrijk. "Via een in het oog springende campagne met posters, postkaartjes en een website brengen we de Flucabag onder de aandacht. Je laten zien in het verkeer mag voortaan gezien worden."

Meer info vind je hier.
Een toffe postcard kun je hier downloaden.

Bestellen maar!
Wil jij ook zo’n trendy flucabag?
Kortrijkse scholen kunnen een groepsbestelling plaatsen tegen een voordeeltarief door te mailen naar mobiliteit@kortrijk.be 
Scholen uit andere steden en gemeenten mailen best naar designregio@kortrijk.be