Bike@school: inzetten op fietsvaardigheid

20 september 2017

Voor Bike@school werkte de SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) samen met de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Het project omvat een handleiding, 10 praktijkfiches, 2 lesfiches en heel wat uitleenmateriaal als trial bikes. De scholen kunnen dit trouwens bestellen met subsidies van SMS.

De peter van Bike@school is wereldkampioen trial bike Kenny Belaey. Maandelijks zal hij een uitdaging filmen voor de leerlingen met tricks en skills die zowel kunnen uitgevoerd worden op een gewone fiets, bmx, mountainbike of trial bike. Trial bike is de meest technische fietssport. Evenwicht en een correcte uitvoering zijn zeer belangrijk.  De bedoeling is dat leerlingen zelf filmpjes maken van de uitvoeringen. Ze kunnen die dan delen via de sociale media van de school en/of de leerling.

Het schooljaar wordt afgesloten met een slotevenement voor scholen en leerlingen die aan de slag gegaan zijn met Bike@school op hun school.  Dit evenement wordt georganiseerd op woensdag 23 mei 2017. Alle info vind je op www.schoolsport.be