Bestel Kettler-loopfietsjes met 30% korting!

  • K
12 september 2017 tot 27 oktober 2017

DOKI-loopfietsen en DOKI-box

Met het project Doki op wieltjes wil de SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) kleuters met de loopfiets leren fietsen op school. De loopfiets vormt de perfecte voorbereiding op het echte fietsen. Samen met het speelse draakje DOKI oefenen kleuters spelenderwijs de nodige vaardigheden om te leren fietsen: evenwicht houden, sturen, stoppen en afstappen, durf en ruimtelijk inzicht. 

DOKI-loopfietsen

SVS heeft een overeenkomst met Kettler waarbij de school 30% korting ontvangt op de consumentenprijs. Concreet betalen scholen €63,50 voor een kwalitatief goede loopfiets (incl BTW). De loopfietsen zijn aangepast aan de schoolse context. Ze hebben bijvoorbeeld geen overbodige onderdelen die snel stuk kunnen gaan: geen rem of pootje. De fietsen hebben bovendien een makkelijk verstelbaar zadelsysteem en een ergonomisch zadel, ontwikkeld door kinderfysiotherapeuten. Scholen kunnen loopfietsen online bestellen via https://www.sportbeweegtjeschool.be/doki-op-wieltjes (zorg ervoor dat je je SVS-schoolID en paswoord bij de hand hebt). Er zijn 1000 fietsen in voorraad. Bij een bestelling van minimaal 8 fietsjes gebeurt de levering gratis (TIP: als je minder dan 8 fietsjes wil bestellen, kun je misschien afspreken met naburige scholen?).

DOKI-box

Bij het project hoort een DOKI-box. Hierin vind je 30 educatieve spelfiches in duurzaam geplastificeerd laminaat. De spelfiches zijn opgedeeld in 3 niveaus en bestaan telkens uit een kort verhaal over Doki, de kleine draak als inleiding en een uitgewerkte beweginsactiviteit. Elke activiteit heeft een moeilijke en een gemakkelijke variant, aangepast aan de verschillende ontwikkelingsniveaus van de kleuters. 
Naast de spelfiches zitten er ook 5 vertelplaten in de box die het avontuurlijke verhaal vertellen van Doki die leert fietsen. De vertelplaten passen in een kamishibai-theatertje (kamishibai is een Japanse vertelvorm waarbij de tekst van de eerste tekening op de achterkant van de laatste tekening staat. Na het vertellen, verplaats je de eerste tekening naar achter enzovoort) maar de verteller kan de platen natuurlijk ook gewoon vasthouden. Het verhaal is een leuke manier om het thema 'leren fietsen ' aan te kondigen in de klas.
Een DOKI-box kost 18 euro en kun je hier bestellen of via webshop.verkeeropschool.be, het hele schooljaar door. 

Auteur:
Els Hendrickx