Alles wat kinderen 'willewete' over... de fiets

  • K
  • L
01 juni 2016

Schitterend prentenboek vol leuke fietsweetjes

© Clavis Uitgeverij

Hoe zag de eerste fiets eruit? Hoeveel soorten fietsen bestaan er? Hoe kies je de juiste fiets? Welke sporten kan je allemaal doen op de fiets? Wie zijn de beroemdste wielrenners? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in De fiets, het nieuwste Willewete-boek. De reeks 'Willewete' van Clavis omvat informatieve prentenboeken die een antwoord geven op vragen van jonge kinderen. Op een speelse, kinderlijke (maar zeker niet kinderachtige!) manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten. In dit geval dus over iets waarmee ze zo goed als elke dag in aanraking komen: de fiets

In De fiets vind je ook leuke versjes, een grote uitklappagina, een miniquiz én je leert hoe je een band moet plakken. Als leerkracht kun je met dit boek dus zeker aan de slag in de klas. Daarnaast is De fiets ook gewoon leuk om in te kijken, om voor te lezen aan je kleuter, om je nieuwsgierige zoon te overtroeven met weetjes over de fiets (weet je trouwens waar het woord 'fietsen' vandaan komt?) of om je oogappel een tijdje zoet te houden met al het moois wat er over de fiets te ontdekken valt. 
En daarna: fietsen natuurlijk! 

Het boek, van Lucas Arnodussen en Mark Janssen, kost 15,95 euro en is te koop in de betere boekhandel, of op http://www.clavisbooks.com.

Auteur:
Els Hendrickx