Lesfiches

Lesfiche Dode hoek in zicht - voor BuSO

In België gebeuren jaarlijks ongeveer 50 dodehoekongevallen. De technische maatregelen die vanuit de transportsector werden ingevoerd, redden levens, maar volstaan niet. Het is dan ook belangrijk dat jonge weggebruikers uit het secundair onderwijs zich bewust zijn van het gevaar en weten hoe ze ermee om moeten gaan. Deze lesfiche helpt BuSO-scholen om hun leerlingen stap voor stap te sensibiliseren rond de dode hoek.

FietSOmeter voor BuSO - Memory

Meer en meer scholen gebruiken de fiets voor regelmatige en/of occasionele verplaatsingen. Veilig in groep fietsen veronderstelt echter andere vaardigheden dan individueel fietsen. Voor veel leerlingen is dat een nieuwe ervaring. Daarom ontwikkelde de VSV de FietSOmeter, een gratis project dat de vaardigheden van leerlingen test om zich op een veilige manier met de fiets in groep te verplaatsen, in het echte verkeer. Deze versie werd, in overleg met de doelgroep, aangepast aan de noden van het BuSO.

Dit project bestaat uit: Lesfiche 1Lesfiche 2Lesfiche 3Scorekaart 1Scorekaart 2Scorekaart 3MemoryFotoquiz met antwoordenFotoquiz zonder antwoordenFlyer voor de oudersFlyer voor de leerlingenBrevet.

Deelnemen aan de FietSOmeter is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Meer info en inschrijven op www.fietsometer.be/inschrijven

FietSOmeter voor BuSO - Fotoquiz zonder antwoorden

Meer en meer scholen gebruiken de fiets voor regelmatige en/of occasionele verplaatsingen. Veilig in groep fietsen veronderstelt echter andere vaardigheden dan individueel fietsen. Voor veel leerlingen is dat een nieuwe ervaring. Daarom ontwikkelde de VSV de FietSOmeter, een gratis project dat de vaardigheden van leerlingen test om zich op een veilige manier met de fiets in groep te verplaatsen, in het echte verkeer. Deze versie werd, in overleg met de doelgroep, aangepast aan de noden van het BuSO.

Dit project bestaat uit: Lesfiche 1Lesfiche 2Lesfiche 3Scorekaart 1Scorekaart 2Scorekaart 3MemoryFotoquiz met antwoordenFotoquiz zonder antwoordenFlyer voor de oudersFlyer voor de leerlingenBrevet.

FietSOmeter voor BuSO - Fotoquiz met antwoorden

FietSOmeter voor BuSO - Brevet