Lesfiches

Project Fietscontrole (Afbeelding)

Tijdens deze les staan de leerlingen stil bij de gevaren en gevolgen van het rijden met een fiets die niet in orde is. Ze leren welke onderdelen verplicht zijn en waarom een fiets die wettelijk in orde is, veiliger is. Daarna gaan ze in klasverband een fietscontrole organiseren op de school met een sensibiliserende promotiecampagne. Dit afbeeldingsblad hoort bij deze lesfiche en een presentatie.

• Secundair Onderwijs

Project fietscontrole - presentatie (Powerpoint)

Tijdens deze les staan de leerlingen stil bij de gevaren en gevolgen van het rijden met een fiets die niet in orde is. Ze leren welke onderdelen verplicht zijn en waarom een fiets die wettelijk in orde is, veiliger is. Daarna gaan ze in klasverband een fietscontrole organiseren op de school met een sensibiliserende promotiecampagne. Deze Powerpoint hoort bij de lesfiche Project Fietscontrole. Er is ook nog een afbeeldingsblad.

• Secundair Onderwijs

Project Fietscontrole (lesfiche pdf)

Tijdens deze les staan de leerlingen stil bij de gevaren en gevolgen van het rijden met een fiets die niet in orde is. Ze leren welke onderdelen verplicht zijn en waarom een fiets die wettelijk in orde is, veiliger is. Daarna gaan ze in klasverband een fietscontrole organiseren op de school met een sensibiliserende promotiecampagne. Bij deze lesfiche hoort ook een presentatie en een afbeeldingsblad.

• Secundair Onderwijs

Gevallen met de fiets? EHBO!

De leerlingen leren tijdens deze les de voornaamste oorzaken van een fietsongeval verwoorden, en ze ontdekken hoe ze verwondingen na een fietsongeval kunnen behandelen (schaafwonde, bloedneus, hoofdwonde of kneuzing)

• Lager onderwijs - 3de graad

Lesfiche webquest verkeer - verbetersleutel

Deze verbetersleutel hoort bij de lesfiche webquest verkeer

• Secundair onderwijs - 3de graad

Webquest gedrag en attitude in het verkeer

Met deze webquest over gedrag en attitude in het verkeer laten we de leerlingen gericht zoeken naar specifieke informatie op het internet. Ze doorlopen stapsgewijs de opdrachten en doen zo nieuwe kennis op. Die nieuwe kennis moeten ze dan verwerken in een praktische ICT-opdracht.

• Secundair Onderwijs

Een stap in de actualiteit

In deze les presenteren de leerlingen via een zelfgekozen krantenartikel een ‘verkeersveiligheidsboodschap’ aan hun klasgenoten. Ze denken na over en verwoorden de verschillende gevolgen van het verkeer.

• Lager onderwijs - 3de graad

Lesfiche Spoorlopen - posters Infrabel

Het aantal doden als gevolg van spoorlopen stijgt. Dat wijst erop dat mensen niet beseffen hoe gevaarlijk het is. Met deze lesfiche maken we leerlingen bewust van de regels, gevaren en gevolgen. Ze verdiepen zich zelfstandig, maar gericht, in de materie.

Bij de lesfiche Spoorlopen horen de lesfiche zelf, de quiz Spoorlopen, het antwoordblad voor de leerlingen, de oplossingen van de quiz voor de leerkracht, posters van Infrabel en een reeks krantenartikels

Lesfiche Spoorlopen - krantenartikels

Lesfiche Spoorlopen - Verbetering quiz